Magazine Palladium Magazine Palladium

Obsah

2018 Jaro / Léto - obal magazínu
Restaurace

RESTAURACE PALLADIA

Nevíte, kterou restauraci v PALLADIU navštívit? S výběrem vám pomůže food editorka a food stylistka Bára Mosorjaková Nosková.

 

THAI-THAI & RAMEN

Restaurace, do které jsem se ráda vydalaa která je na patře +2, je předevšímthajská. Samozřejmě. Pro dnešnídobu atraktivní kuchyně. Spoustazeleniny, ryb, mořských plodů, chillia jiných zdravých koření. Jídlo bylovýborně připravené a teplé. Exotickésuroviny mě prohřály skrz naskrz. Po takovém obědě jsem měla chuťskočit do moře. A vidíte, už jsem semyšlenkami přenesla do Thajska!Opravdu, zdejší jídlo i interiér vástam alespoň na chvilku přenesou. Další plus bych dala Thai-Thai & Ramenza rychlost, se kterou bylo jídlona stole. Dala jsem si kachní ramena měla jsem pocit, jako by uběhla vteřina, než jsem měla jídlo před sebou. A přitom bylo chutné, teplé a hezkynaservírované. Neseděla jsem uvnitřv restauraci, ale v její části open space. A tak jsem si během svého obědazvládla popovídat hned s několikaznámými, kteří šli právě okolo.

AU GOURMAND

Když jsem dostala nabídku otestovat a doporučit restaurace v PALLADIU, moje kroky vedly jednoznačně do Au GOURMAND. Chodívala jsem sem kdysi dávno, v době, kdy se PALLADIUM otevřelo, a k mé radosti tu toto malé francouzské bistro stále je. Takže pro mě nostalgie. Ale proč do Au GOURMAND na patře –2 zavítat, když vás sem žádné romantické vzpomínky netáhnou? Za prvé – mají tu klasické francouzské dobroty jako z Paříže. Crocque Monsieur nebo Crocque Madamme, čerstvé domácí croissanty, plněné bagety, quiche nebo lasagne. Za druhé – ke klasickému jídelnímu lístku je zde i týdenní menu, které mě překvapilo svou přátelskou cenou. Těstoviny, samozřejmě domácí, noky, čerstvé byliny a sýr, prostě samé kvalitní suroviny, které jsou u mě vždy na prvním místě. Máte pocit, že už jste přibrali, jen jste si přečetli, co tu vaří? Nebojte, i pro dietáře je tady výběr! Tím se dostávám k bodu číslo tři – domácí saláty, fresh juicy a jedno zdravé teplé jídlo v  menu dávají prostor i lidem žijícím zdravým životním stylem. Ale pozor! Nevím, jestli to vydržíte, protože při pohledu na francouzské dortíky by byl hřích neochutnat! Já si dala citronový a, ajajaj, já už snad nepotřebuji muže! Nebe…

 

CHANCHALA INDIAN TASTE

S kamarádkou jsme tentokrát vyrazily do PALLADIA pro změnu večer. Rozhodly jsme se pro indické jídlo. Indická restaurace na patře +2 je útulně a barevně zařízená a je přes uličku propojená s restaurací OH! MEXICO. Rázem máte větší výběr, když jdete na oběd ve více lidech a každý má chuť na něco jiného. My ale měly chuť na indické. Daly jsme si kuřecí tikka masalu, kuřecí kormu v kokosovém mléce, kešú oříšky, rýži, typické indické placky chapati a indický čaj masala. Jídlo chutnalo výborně a jeho prezentace při servírování byla krásná. Probraly jsme všechna témata, která nám po pracovním týdnu ležela na srdci, a cítily jsme se příjemně. Indii zde chuťovými buňkami rozhodně zažijete!

 

 

UGO SALATERIE A UGOVA ČERSTVÁ ŠŤÁVA

V případě, že nemám čas na jídlo, beru tryskem UGOVU ČERSTVOU ŠŤÁVU na patře –2. Speciálně ve vypjatých situacích cítím, že si tělo žádá vitaminy a antioxidanty. Mám radost z přídavku proteinů do drinků, protože právě proteinů bývá ve stravě nedostatek. Když se nestíháte najíst, nebo se najíte špatně, dostavují se chutě na sladké, mastné, na kávu a podobně. Tělo prostě nemá energii. Pak mě takové smoothie z banánů, ovoce a proteinů dokáže opravdu zachránit. Případně sáhnu i po müsli tyčince. Když mám víc času, zajdu ráda do UGO Salaterie na patro +2. Jejich zeleninové krémové polévky s domácím chlebem mě vždy chuťově uspokojí, nebo saláty dle aktuální sezony. A o víkendu přijde vhod zdravá barevná snídaně.

UNO

Moje cestování po světě prostřednictvím restaurací v PALLADIU pokračovalo ve středomořské restauraci UNO na patře +2. Najdete zde pokrmy z ryb, steaky, těstoviny, pizzu i saláty. Kromě stálého menu mají i speciální nabídku, která se každý týden mění. Z této nabídky jsem ochutnala lososový tataráček s pomerančovou omáčkou a vlašskými ořechy, který se rozplýval na jazyku. Neodolala jsem ani pizze, ale protože jsem přecenila své síly a pizzu nedojedla, nechala jsem si ji zabalit s sebou domů. Těsto bylo správně tenké, jemné i křupavé. Kousek ode mě seděly maminky s kočárky. Děti jsou tu evidentně také vítány a chutná jim. Byla jsem zde o víkendu, ale předpokládám, že v týdnu je tato restaurace ideálním místem pro byznys oběd, kde se dobře najedí i pánové. Při pohledu na nabídku steaků mi bylo jasné, že budou stát za to. Kdybyste chtěli jen na kávu, můžete využít bar naproti výtahu a zasněně pozorovat výhled do atria PALLADIA. Nebo si vezměte notebook a můžete tu bez problému pracovat on-line díky PALLADIUM Free Wi-Fi, která vás připojí k internetu.

 

 

BÁRA MOSORJAKOVÁ NOSKOVÁ

 

V šestnácti letech vycestovala do Paříže jako modelka. Díky modelingu procestovala mnoho zemí a už tehdy se v ní probudil zájem o různorodé chutě a typy kuchyní. Studovala zdravou výživu a životní styl. Po založení rodiny se Bára začala naplno věnovat vaření. Nyní pracuje jako food editorka a food stylistka pro časopis ELLE a Albert. Je autorkou přílohy o zdravém životním stylu wELLE, každý týden od ní můžete vyzkoušet recept z webu elle.cz/gurman. Vaří na stáži v karlínském bistru Krystal a momentálně rozbíhá cateringovou firmu zaměřenou na zdravé jídlo.

 

@mosorjakovab - @baramosorjakova - www.facebook.com/Creamsorbar

Zpět na obsah