Magazine Palladium Magazine Palladium

Obsah

2018 Jaro / Léto - obal magazínu
Recepty
Palladium Magazine

ENERGIE
NA CELÝ DEN

Přinášíme vám recepty na zdravá a výživná jídla, která zasytí, ale nezatíží organismus. Poskytnou energii na dlouhou cestu, odpoledne strávené u vody nebo na váš pravidelný trénink v posilovně. 

Snídaně: Banánové lívance s medem

 

PRO 4 OSOBY (CCA 12 LÍVANCŮ)

 

2 hrnky hladké mouky

2 hrnky podmáslí

2 zralé banány

2 vejce

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 hrnku cukru

2 lžíce prášku do pečiva špetka soli med olej na smažení

 

V míse rozmačkejte jeden banán vidličkou, přidejte podmáslí, vejce, vanilku a směs rozšlehejte metličkou. V druhé míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Obsah obou mís smíchejte a lehce promíchejte metličkou. Pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu mléka nebo vody. Těsto nechte 5 minut odpočinout. Rozehřejte teflonovou pánev, pokud pánev není nepřilnavá, přidejte pár kapek oleje. Do rozpálené pánve nalijte 2–3 lžíce lívancové směsi a smažte do té doby, než se na povrchu vytvoří malé bublinky (asi 1 minutu). Lívanec otočte a smažte dozlatova. Hotový lívanec přendejte na talíř a uchovejte v teple. Pokračujte, dokud nespotřebujete veškerou směs. Lívance rozdělte na 4 talíře, ozdobte druhým banánem nakrájeným na kolečka a přelejte medem.

 

Za skvělými palačinkami se vydejte do restaurace KAVÁRNA CREPERIE nebo NEO PALLADIUM CAFÉ.

Palladium Magazine

Na výživný a zdravý oběd si zajděte 
do restaurací THAI-THAI & RAMEN,
MONGOLIAN BBQ JURTA a OH! MEXICO.

Oběd: Lilkovo-květákové kari s jasmínovou rýží

 

PRO 4 OSOBY

 

1 menší květák / 2 lilky
1 cibule / 4 stroužky česneku
5 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce kari (např. madras)
1 lžička garam masaly
1 konzerva sekaných rajčat
2 lžíce oleje / 350 g jasmínové rýže
čerstvý koriandr / sůl

Rýži propláchněte v cedníku pod tekoucí vodou, dokud voda není čirá. Propláchnutou rýži přendejte do hrnce s trochou soli a přilejte 600 ml studené vody. Přiveďte k varu, teplotu snižte na minimum a vařte 15 minut. Uvařenou rýži stáhněte z plamene a nechte pod pokličkou stát 5 až 10 minut. V hrnci nebo větší pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte cibuli a česnek nakrájené na plátky a zázvor nasekaný nadrobno. Smažte 3 až 4 minuty doměkka. Přidejte sůl, kari, garam masalu a smažte 1 minutu. Přidejte květák rozdělený na malé růžičky, lilek nakrájený na větší kostky a promíchejte s  kořením. Přilejte konzervu rajčat, trochu vody a promíchejte. Přiveďte k varu a vařte pod pokličkou za občasného míchání doměkka 15 až 20 minut. Pokud je kari příliš suché, přilejte trochu vody. Podávejte s jasmínovou rýží a čerstvým koriandrem.

Palladium Magazine

Kvalitní pečivo zakoupíte
v Pekařství Paul, Řemeslné pekárně
a supermarketu ALBERT.

Svačina: Sendvič s tuňákem 

 

PRO 4 OSOBY

 

2 plechovky tuňáka v oleji
1 malá červená cibule
2 jarní cibulky
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky dijonské hořčice
4 vejce, uvařená natvrdo
8 plátků chleba
sůl a pepř

 

Z plechovky tuňáka vylejte olej. V menší míse smíchejte
tuňáka, červenou cibuli nakrájenou nadrobno, citronovou
šťávu, hořčici a podle chuti sůl a pepř. Pomazánku
namažte na 8 lehce opečených plátků chleba a ozdobte
nasekanou jarní cibulkou a vejci, nakrájenými na větší
kousky

Palladium Magazine

Večeře: Hovězí stir-fry se špenátem a nudlemi

 

PRO 4 OSOBY

500 g hovězího flank steaku
250 g čínských nudlí
350 g čerstvého špenátu
3 lžíce sezamového oleje
2 lžičky mletého koriandru
1 červená cibule
2 stroužky česneku
5 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce sójové omáčky
1 červená čili paprička
sůl a pepř

Nudle uvařte podle návodu, slejte a smíchejte se dvěma lžícemi sezamového oleje. Uchovejte v teple. Špenát dejte do mísy a přelejte vroucí vodou. Vodu slejte. Flank steak nakrájejte na nudličky, smíchejte se solí, pepřem a koriandrem. Cibuli a česnek nakrájejte na plátky. Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte cibuli, česnek a zázvor. Smažte 2 až 3 minuty doměkka, občas zamíchejte. Přidejte maso a smažte další 1 až 2 minuty. Nakonec přidejte špenát a za stálého míchání smažte ještě 2 minuty. Přilejte sójovou omáčku, 1 lžíci sezamového oleje a dobře promíchejte. Podávejte s uvařenými nudlemi a čili papričkou nakrájenou na kolečka.

Kvalitní oleje seženete v oddělení Fresh Food prodejny Marks & Spencer. Pro čerstvou zeleninu si zajděte do supermarketu Albert.

Zpět na obsah